Toom: olen valmis mulle üles näidatud usaldust õigustama (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna juhatuse koosolek. Pildil Yana Toom.
Keskerakonna juhatuse koosolek. Pildil Yana Toom. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Euroopa Parlamendi liige Yana Toom (Keskerakond) kirjutas sotsiaalmeedias, et see, et erakonnakaaslased seadsid üles Toomi kandidatuuri erakonna esimehe kohale, on talle suur vastutus.

«See, et erakonnakaaslased seadsid üles minu kandidatuuri Keskerakonna esimehe kohale, on mulle suur tunnustus ja au, aga ka väga suur vastutus,» kirjutas Toom.

Toomi esitas Keskerakonna esimehe kandidaadiks erakonna Haabersti piirkond.

«Ma olen mitte ainult Keskerakonna liige, vaid ka Edgar Savisaare poolt välja kujundatud ideoloogia veendunud pooldaja, seega olen valmis mulle üles näidatud usaldust õigustama,» lisas Toom postituses.

Küsimusele, mida tähendab Savisaare poolt välja kujundatud ideoloogia, vastas Toom, et vastus saabub lähiajal.

Venekeelne Postimees küsis Toomilt, kas tema Facebooki postitusest võib välja lugeda seda, et erakonna juhatuse liige kavatseb kandideerida partei esimeheks. «See tähendab täpselt seda, mis oli selles kirjutatud,» vastas ta.

«Mind seati üles ja ütlen aitäh. Ma ei ütle ära (sellisest võimalusest – toim). Minu edasised tegevused sõltuvad erinevatest teguritest. Olen valmis minema lõpuni,» rääkis Toom. Küll ei öelnud Toom, millal teeb ta teatavaks oma lõpliku otsuse.

Toom märkis, et tema kandideerimise puhul ei saa keegi vastaspoolest ette heita tema juhtimisstiili. Ega ka seda, et teda kahtlustatakse milleski või tal on suured advokaadikulud. Tema hinnangul toimuks debatt eelkõige erakonna ideoloogia üle. «Aga Edgar Savisaare puhul on vaidlus muutunud isiklikuks ja see ei ole aus.»

Savisaar sõnas täna Tallinna Televisioonis, et tervitab Toomi kandideerimist. «See on ju väga tore. Yana Toom on väga tugev kandidaat. Mina olen Yana poolt.»

Keskerakonna praegune esimees möönis, et kahte juhti Keskerakonnal korraga siiski olla ei saa. «Aga võib-olla oleme siis kordamööda. Praegu olen mina erakonna esimees. Eks kongress näitab, kuidas kombinatsioonid edasi käivad,» lausus ta otsestuudios.

Keskerakonna kongress toimub 5. novembril Paides. Erakonna esimeheks kandideerivad Jüri Ratas ja Edgar Savisaaar.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles