Vilsandi elanike arvates on end saarele sisse seadnud šaakal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šaakal
Šaakal Foto: SCANPIX

Vilsandi elanikud kahtlustavad, et saarel on end sisse seadnud Eestis vöörliigina palju elevust tekitanud šaakal, kirjutab Saarte Hääl.

Šaakali võimalik sissetung Vilsandile leidis äramärkimist kuu algul peetud Vilsandi üldkogu koosolekul, kus mainiti, et šaakalit on Vilsandil nähtud mitme inimese poolt ja tehtud on ka foto. Lisaks murti saarevanem Neeme Ranna karjast üks lammas.

«Šaakal murdis peaaegu ühe Neeme lamba ära, õigemini raadas täitsa ära – loom oli lõhki kistud, hambajäljed olid kõri peal,» meenutas Vilsandi saarevaht Aavo Piisk suvel rünnaku ohvriks langenud ja seejärel hädatapetud lamba kurba saatust.

Piisa sõnul on šaakalit nähtud Vilsandil juba üle-eelmisest aastast saadik. «On nähtud laidude peal, on nähtud majaka järve peal,» sõnas saarevaht. «Ja pealegi – kes muu võtab lambal kõrist? Ega ometi kährik või rebene,» osutas Piisk.

Keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi, kes menetleb kariloomade murdmisjuhtumeid, ütles, et šaakali olemasolu Vilsandil ei ole võimatu, kuid selle kohta puudub praegu tõenduspõhine kinnitus. «Ma olen näinud Vilsandil rajakaameraga tehtud fotosid ja nende peal oli kährikkoer,» sõnas Talvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles