Presidendivalimiste korra muutmist hakkab arutama koalitsiooni töögrupp (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häältelugemine valimiskogus.
Häältelugemine valimiskogus. Foto: Liis Treimann

Järgmisel nädalal kohtub esmakordselt koalitsioonierakondade töögrupp, mis hakkab äsjastest presidendivalimistest ajendatult arutama nii põhiseaduse kui valimisseaduse muutmist.

Parlamendi põhiseaduskomisjoni esimees, reformierakondlane Kalle Laanet ütles Postimehele, et presidendivalimisi puudutavate seadusemuudatuste arutamiseks moodustati koalitsiooni töörühm, kuhu kuulub igast koalitsioonierakonnast kaks inimest.

Reformierakonnast kuuluvad töögruppi Rait Maruste ja Lauri Luik, Isamaa ja Res Publica Liidust Urmas Reinsalu ja Mart Nutt ning Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast Indrek Saar ja Andres Anvelt. Esimest korda kohtub töörühm kolmapäeva õhtul.

Anvelt ütles Postimehele, et tema hinnangul ei ole päris õige, et töögruppi kuuluvad üksnes võimuerakondade esindajad. «Minu ettepanek on, et see töögrupp võiks olla laiem. Kindlasti peab sinna olema kaasatud ka eksperte väljastpoolt, sealhulgas inimesi, kes kuulusid Põhiseaduse Assambleesse,» lausus ta ja lisas, et taolisi töökorralduslikke küsimusi hakataksegi esimesel kohtumisel arutama.

Anvelti sõnul on töögrupi arutada lai teemadering – kaaluma peaks nii põhiseaduse kui presidendi valimise seaduse muutmist, sealhulgas otsevalimiste kehtestamist, aga ka presidendikandidaatide ülesseadmist ja valimiskogu koosseisu puudutavaid muudatusi. «Teemade valik on praegu täielikult lahti, läheme esimesele kohtumisele kõige laiema ampluaaga, mis üldse võimalik on,» ütles ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles