Vitsuti hinnangul võib Savisaar loobuda Toomi kasuks kandideerimast

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme Toomas Vitsuti arvates võib Edgar Savisaar loobuda Yana Toomi kasuks kandideerimast erakonna esimehe kohale.

«Savisaar on täna erakonnas formaalne liider. Kongress on teda küll valinud, aga tal puudub erakonnas initsiatiiv ja puudub ka enamuse toetus ja ta saab sellest väga hästi aru,» vahendas ERRi uudisteportaal Vitsuti sõnu «Aktuaalsele kaamerale».

Tema sõnul on mitteformaalne liider suure toetusega Jüri Ratas ja see määrabki tema kinnitusel Savisaare võimaliku käitumise kongressil.

«Jüri Ratasel on tänaseks juba veenev ülekaal. Savisaar ei lähe kindla peale kaotama. Mina julgen ennustada, et kongressil ta peab suure tõenäosusega dramaatilise kõne ja soovitab toetada Yana Toomi,» arvas Vitsut.

Toom kirjutas eile sotsiaalvõrgustikus Facebook, et ta ei ole mitte ainult Keskerakonna liige, vaid ka Edgar Savisaare välja kujundatud ideoloogia veendunud pooldaja. «Seega olen valmis mulle üles näidatud usaldust õigustama.»

Keskerakondlasest eurosaadiku esitas Keskerakonna esimehe kandidaadiks partei Haabersti piirkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles