ÜRO inimõigusnõukogu tahab juurdlust Aleppo suhtes (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

ÜRO inimõiguste nõukogu kutsus reedel resolutsioonis Süüria vastuseisust hoolimata üles alustama juurdlust Aleppo vägivalla suhtes.

Suurbritannia algatatud resolutsioonis mõisteti hukka Süüria presidendi Bashar al-Assadi valitsusvägede pealetung Ida-Aleppos ning samuti äärmusrühmituse Islamiriik (IS) terroriaktid ja teised Süürias tegutsevad džihadistlikud rühmitused.

Venemaa mõistis enamuse heakskiidu saanud resolutsiooni hukka.

«Kriitika Süüria režiimi ja Venemaa suhtes on haletsusväärne,» sõnas Moskva esindaja Aleksei Goltiajev.

«ÜRO uurimiskomisjonil (COI) tuleb viia läbi põhjalik, sõltumatu juurdlus Aleppo juhtumite suhtes,» kirjutati resolutsioonis, milles kutsuti üles ka tuvastama kõige räigemate rikkumiste kordasaatjad.

Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiim on korduvalt keelanud COI uurijatel riiki sisenemast.

Resolutsioonis nõuti ka humanitaarabi võimaldamist Aleppo tsiviilelanikkonnale ning pommitamise ja sõjalise tegevuse lõpetamist.

Aleppo linna idaosa elanikud ei ole saanud humanitaarabi alates 7. juulist, mil režiimiväed hõivasid mässuliste viimase varustustee.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles