Kaitseliit arvas Assar Pauluse liikmeskonnast välja (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assar Paulus Harju maakohtus.
Assar Paulus Harju maakohtus. Foto: Jaanus Lensment

Kaitseliit arvas oma liikmeskonnast välja Assar Pauluse, kelle Harju maakohus mõistis septembri alguses süüdi maffiagrupi juhtimises ning saatis seitsmeks aastaks vangi.

«Kuna Assar Paulust on karistatud tahtlikult toimepandud esimese astme kuriteo eest, ei saa ta Kaitseliidu seaduse kohaselt jätkata Kaitseliidu liikmena ja kuulus seega Kaitseliidust väljaarvamisele,» ütles BNSile Kaitseliidu pressiesindaja major Tanel Rütman.

Major Rütmani sõnul arvati Paulus Kaitseliidust välja oktoobri alguses malevapealiku otsusega.

Paulus kuulus Kaitseliidu Pärnumaa maleva Kikepera malevkonda, ta oli Kaitseliidu Pärnumaa maleva liige alates 1996. aastast.

Harju maakohus saatis 7. septembril seitsmeks aastaks vangi maffiagrupi juhtimises süüdistatud Assar Pauluse ning karistada said ka temaga seotud kaks firmat ja kümme eraisikut.

Kohus mõistis Pauluse süüdi kuritegeliku ühenduse loomises, juhtimises, dokumendi võltsimises ning võltsitud dokumendi kasutamises ja määras talle selle eest seitmseaastase vangistuse. Sellise karistuse olid süüalune ja riigiprokurör Andres Ülviste varasemalt kokkuleppeläbirääkimiste käigus kokku leppinud. Ühtlasi konfiskeeris kohus Pauluselt 20 000 eurot, mis oli konfiskeerimise tagamiseks deponeeritud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles