Malaisias arreteeriti kümneid valentinipäeva tähistajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia moslem Aimi Latif palvetamas valentinipäeva vastasel üritusel. Plakatil seisab: "Ole ettevaatlik valentinipäeva lõksu suhtes."
Malaisia moslem Aimi Latif palvetamas valentinipäeva vastasel üritusel. Plakatil seisab: "Ole ettevaatlik valentinipäeva lõksu suhtes." Foto: SCANPIX

Malaisia kõlbluspolitsei pidas eilse valentinipäeva puhul hotellides toimunud haarangutes kinni 40 vallalist moslemipaari, eesmärgiga võidelda ebaseadusliku abielueelse seksi vastu.

Malaisia keskosas asuva Selangori osariigi korrakaitsjad tegid eile õhtul reidi säästuhotellidesse ja pidasid kinni kõik tuba jaganud moslemipaarid, kes polnud abielus, vahendas AP.

Täna esitatakse arreteeritutele tõenäoliselt süüdistus khalwat'is ehk «vahetus läheduses». Šariaadi kohaselt on tegu olukorraga, mil abielus mitteolevad paarid on eraldatud kohas kahekesi koos.

Malaisia võimud viivad sääraseid haaranguid läbi igal valentinipäeval, mis kohalike usujuhtide sõnul on mõeldud kõlvatu käitumise tähistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles