Galerii: tänavune esimene lumi Eesti eri paigus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitmel pool Eestis sadas öösel ja varahommikul lund, lörtsi ja vihma ning ilmateenistuse prognoosi kohaselt jätkub sadu ka hommikul, liikluses tuleb seetõttu varuda kannatust ja olla ettevaatlik.

Ilmateenistuse andmetel tuleb teisipäeval pilves ilm, sajab lörtsi ja vihma, hommikul ka lund. Puhub ida- ja kagutuul 3–10, saartel ja rannikul puhanguti 14–16 m/s, pärastlõunal tuul nõrgeneb ning pöördub rannikul kirdesse ja põhja. Sooja tuleb 1–3, saartel kuni 7 kraadi. Teeolud halvenevad.

Halvenevate teeolude eest on liiklejaid hoiatanud ka politsei- ja piirivalveamet. Kui autol ei ole talverehve, tuleks politsei teatel kaaluda, kas auto kasutamine on libedal teel turvaline. «Libedaga liigeldes aitavad turvaliselt sihtkohta jõuda õigesti valitud sõidukiirus, korralik pikivahe ning teeoludega arvestamine,» teatas politsei juba eile sotsiaalmeedias. «Kindlasti hoolitse ka selle eest, et enne sõidu alustamist on sõiduki klaasid jääst puhtad.»

Põhja prefektuuri pressiesindaja ütles Postimehele, et politseile on teatatud ühest liiklusõnnetusest, mis toimus hommikul Peterburi tee ja Majaka tänava ristmikul. Õnnetuses sai kannatada autolt löögi saanud 1954. aastal sündinud jalakäija.

Tallinnas oli umbes 25 minutit häiritud ka Tondi-suunaline trammiliiklus, kuid trammidispetšeri sõnul ei olnud see lume ja libedusega seotud. Tõrke põhjuseks oli tema sõnul vigane vagun.

Maanteeinfokeskus kutsus eraldi ettevaatusele maanteel liiklejaid, meenutades, et pärast lumesadu, tuisku või libeduse tekkimist tuleb eriti ettevaatlik olla neljarajalise maantee teisel sõidurajal sõites. «Kui esimene sõidurada tundub hästi sõidetav, siis teine sõidurada ei pruugi seda olla, sest väiksema liiklussageduse tõttu toimivad libedustõrje materjalid seal aeglasemalt,» teatas maanteeinfokeskus täna hommikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles