Egiptus palub maailmalt majandusabi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse välisminister Ahmed Abul Gheit
Egiptuse välisminister Ahmed Abul Gheit Foto: SCANPIX

Välisminister Ahmed Abul Gheit kutsus täna rahvusvahelist üldsust üles aitama Egiptuse majandusel toibuda pärast president Hosni Mubaraki tagasiastumiseni viinud ülestõusu.

Egiptuse esidiplomaat esitas riikidele ja rahvusvahelistele organisatsioonidele palve, et nad annaks abi Egiptuse majandusele, mis on poliitilise kriisi tõttu tõsise löögi alla sattunud, vahendas AFP välisministeeriumi avaldust.

Abul Gheit rõhutas ühtlasi Egiptuse jätkuvat toetust palestiinlastele ja nende eesmärkidele, muu hulgas uute juudiasunduste rajamise peatamisele. Egiptust ajutiselt valitsev relvajõudude ülemnõukogu teatas laupäeval, et Kairo täidab ka tulevikus oma rahvusvahelisi lepinguid, nende seas 1979. aasta rahulepet Iisraeliga.

Sõjaväelased on lubanud tsivilistidest koosnevale valitsusele võimu üle anda pärast seda, kui umbes kuue kuu pärast on toimunud vabad valimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles