Kolme hukkunud sõbra huvid: filmindus, ajakirjandus, ajalugu (1)

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Heatahtlikud, äärmiselt viisakad, abivalmid, selge sihiga. Nii iseloomustab traagilises avariis hukkunud kolme Viimsi kooli abituriendist sõpra kooli direktor Karmen Paul.

«Mulle meenub kohe praegu esimese asjana värske mälupilt õpetajate päevast, kus terve nende lend meile laval esines ja nemad kolmekesi sealhulgas,» meenutab koolidirektor Paul avariis hukkunud poisse.

Direktoril jagub neile tagantjärele ainult häid sõnu: «Nad olid meie kooli õpilased esimesest klassist alates. Pigem kaasategijad tüübid, mitte virisejad. Alati viisakad ja abivalmid. Meil polnud nende poistega aastate jooksul ühtegi muret. Neil oli keskmine õppeedukus ja elus kindlad eesmärgid.»

Üks poistest huvitus filmindusest, teine ajaloost ja kolmas ajakirjandusest. Nende huvidega seoses olid nad koolis sõnastanud ka oma tulevikuplaanid. Kõik plaanisid pärast gümnaasiumi lõpetamist astuda edasi ülikooli. Üks neist mängis mõttega suunduda otsejoones õppima ülikooli välismaal.

Traagiline liiklusavarii tegi neile tulevikuplaanidele paraku järsu lõpu. «See on kooliperele väga ränk teade,» ütles direktor Paul. «Lapsed on praegu koolivaheajal, kuid nad tulevad esmaspäeval tagasi kooli,» ütles direktor.

Esimese lahendusena vahendab kool lähedastele ja sõpradele professionaalset kriisiabi. «See on esimene asi. Me teeme koostööd Põhja-Eesti Rajaleidja keskusega. Kõik muu tuleb juba hiljem,» lubas direktor.

Viimsi keskkooli kodulehel avaldatakse sügavat kaastunnet traagilises avariis hukkunud gümnasistide lähedastele. «Nende ootamatu lahkumine on ülekohtune ja uskumatu. Oleme mõtetes nendega,» seisab kooli kodulehel.

Kooli juhtkond ja vallavalitsus pakuvad koostöös politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri esinduse ning Põhja-Eesti Rajaleidja keskusega tuge lähedase kaotanud peredele, õpilastele, kooli personalile ja teistele lähedastele. Psühholoogilise toe saamiseks edastatakse kooliperele Stuudiumi sõnumikeskkonna vahendusel telefoninumber.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles