Siim Kallas: mul on erakonnas suur ja vägev positsioon (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kolmapäeval Reformierakonna juhatusega kohtuva Siim Kallase sõnul on täna veel vara öelda, mis tulemustega nõupidamine lõpeb. Arutlusele tulevatest teemadest võib aga aimu saada lugedes Äripäevale antud intervjuud, milles Kallas väljendas pettumust presidendivalimiste protsessi osas ja kus ta ütles, et talle löödi nuga selga.

Vastates TV3 reporteri Sven Soiveri küsimusele, mis sõnumiga tahab ta homselt Reformierakonna juhatuse koosolekult välja tulla, ütles Kallas naerdes, et eks ikka hea sõnumiga. Mida säärane hea sõnum täpsemalt sisaldaks, jääb Kallase sõnul täna veel lahtiseks. «Seda peab veel mõtlema ja see sõltub väga palju sellest, mis homme saab,» ütles Kallas ja lisas, et «mitte mind ei kutsuta sinna aru andma, vaid mina taotlesin seda, et neid asju saaks arutada.»

Mis puudutab tulevikku ehk uue erakonna loomist ja oma positsiooni parandamist Reformierakonnas, siis leidis Reformierakonna aseesimees Kallas, et ka praegusel positsioonil pole häda midagi: «Mis positsioon mul ikka on, mul on praegugi suur ja vägev positsioon!» 

Kolmapäeva õhtul ütles Kallas ETV saatele «Ringvaade», et homsel juhatuse koosolekul arutatakse ka talle tehtud süüdistusi Kremli-meelsuse asjus ja avaldas lootust, et «sellele teemale saab joone alla tõmmata» ning hakatakse tegelema tulevikuga ehk asjadega, mis Eestil ees seisavad. «Ma loodan, et kõigi asjaosaliste huvi on tüli maha võtta, minul ka sealhulgas,» märkis Kallas.

Samuti räägitakse Kallase sõnul homme presidendivalmistest. «See, kuidas see lõpuks lahendati, ma arvan, et see oli ikka põhimõtteliselt... Mina ei suuda seda nagu heaks kiita, et see lõpuks nii tehti, kuigi mul ei ole praeguse presidendi vastu midagi.»

Kallas ütles, et praegu tegevust jagub ja tõdes, et tal pole kindlat plaani edasise suhtes. «Selge on see, et ega ma passiivseks ei jää.» 

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles