Clinton: keegi ei ennustanud Mubaraki kukutamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotojäädvustus 2009. aasta augustist: USA välisminister Hillary Clinton (vasakul) kohtumas Egiptuse presidendi Hosni Mubarakiga.
Fotojäädvustus 2009. aasta augustist: USA välisminister Hillary Clinton (vasakul) kohtumas Egiptuse presidendi Hosni Mubarakiga. Foto: SCANPIX

USA välisminister Hillary Clintoni sõnul poleks keegi suutnud ennustada dramaatilisi sündmusi Egiptuses, mis viisid president Hosni Mubaraki tagasiastumiseni.

«Ma arvan, et ajal, mil see kõik algas, poleks mitte keegi suutnud ennustada, et me istume siin ja räägime Mubaraki presidendiaja lõpust,» ütles Clinton täna intervjuus telekanalile Al-Arabiya. Obama administratsioonile on ette heidetud, et Ühendriikide luureteenistused ei suutnud Egiptuse arenguid ette näha.

Iisraeli uudisteportaal Ynetnews.com vahendas, et Clintoni kinnitusel ei olnud Egiptuse sündmuste taga ükski välismaine jõud. Küll aga kiitis ta Egiptuse meeleavaldajaid selle eest, et sarnaselt USA soovitustele ei kasutanud nad vägivalda, nõudsid oma inimõiguste austamist ja üleminekut demokraatiale.

Intervjuus Al-Jazeerale hoiatas Clinton, et Egiptusel seisab ees raske aeg. See tähendab, et Egiptus peab lähikuudel ümber kirjutama oma põhiseaduse, võtma vastu uusi seadusi ja looma erakondi. Aega nõudev protsess nõuab rahvalt palju energiat, märkis Clinton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles