Piltuudis: Kaljulaid kohtus Grybauskaitėga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Kersti Kaljulaid kohtus täna Leedu pealinnas Vilniuses sealse presidendi Dalia Grybauskaitėga.

«Leedu on Eestile hea naaber, lähedane partner Euroopa Liidus ja liitlane NATOs. Meie regiooni tugevuse tagab Balti riikide ühtsus võtmeteemades nagu julgeolek ja energiasõltumatus,» ütles Kaljulaid pärast kohtumist Grybauskaitėga.

Presidendid rääkisid tänasel kohtumisel Euroopa Liidu tulevikust, Ukraina-Venemaa kriisist, Balti riikide kaitsekoostööst ja energiasõltumatusest, Euroopat puudutavast rändekriisist, idapartnerlusest ning Ühendkuningriigi referendumi mõjust Euroopa Liidule. Riigipead arutasid ka regioonile tähtsa Rail Balticu projekti tulevikku. 

Euroopa rändekriisi lahendamisel olid Kaljulaid ja Grybauskaitė sarnastel seisukohtadel. «Tuleb keskenduda nendele elementidele, mis liidavad, mitte lahutavad liikmesriike. Euroopa rändekava tuleb solidaarselt täita, samal ajal tõhustada Euroopa Liidu välispiire ja teha koostööd kolmandate riikidega rände algpõhjuste lahendamiseks,» ütles president Kaljulaid.

Presidentide kohtumise videot saab vaadata Kersti Kaljulaidi Facebooki lehe vahendusel. 

Kaljulaidi tutvumisvisiidid naabrite juurde algasid möödunud nädala neljapäeval, kui Eesti uus riigipea väisas esmalt Soomet ja siis Lätit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles