IRL katkestas ootamatult erakonna volikogu otseülekande (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: IRL

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) otsustas erakonna esimehe Margus Tsahkna kõne järel otseülekande avalikkusele lõpetada, kuna ministrid otsustasid viimasel hetkel debati volikogu keskseks jätta.

IRLi volikogu kogunes täna keskpäeval Eesti Rahva Muuseumis, mil esmalt pidas kõne erakonna esimees Margus Tsahkna, seejärel sai sõna videotervituses presidendivalimistel kandideerinud vandeadvokaat Allar Jõks. Tervitusega esines ka erakonna eurosaadik Tunne Kelam.

Seejärel pidi kell 13 algama ministrite debatt, kuid viimasel hetkel otsustati ülekanne enne debati algust katkestada.

IRLi volikogu ülekande tehnilisest toest vastati, et erakond käskis ülekande maha võtta.

«Meil peaks olema nii, et meil otsustati, et ministrite debatti me kahjuks ei näita,» kommenteeris IRLi pressiesindaja Priit Värk, kes oli otsusest 20 minutit tagasi informeeritud.

Pressiesindaja sõnul soovisid minsitrid viimasel hetkel debati volikogu keskseks jätta.

Kella 13 pidi ajal algama arutelu, kus erakonna ministrid räägivad nii tehtust kui oma tuleva aasta plaanidest. Seejärel pidid esinema ettekandega revisjonikomisjoni esimees Erik Sandla ja peasekretär Kert Karus, kes annavad ülevaate erakonna majanduslikust olukorrast. Koosoleku lõpeb orienteeruvalt kell 14.30.

IRLi esimehe Margus Tsahkna sõnul on pärast volikogu eelmist, varasuvel peetud koosolekut toimunud Eestis mitmeid olulisi muutusi. «Esiteks oleme saanud endale uue ja isamaaliste vaadetega presidendi – Kersti Kaljulaidi. Meil on põhjust üksteise seljale patsutada, sest ka meie poolt toetatud presidendikandidaat Allar Jõks tegi väga hea tulemuse. Me näitasime oma tugevust,» ütles ta erakonna teatel.

Teiseks on poliitikamaastik tema sõnul ärevil, sest kaks suuremat erakonda – Reformierakond ja Keskerakond – on sisevõitluses. See paneb IRLile tema sõnul Eesti arengu suunamisel veel suurema vastutuse. «Me lähtume oma tegevustes aasta alguses sõnastatud Isamaa 2.0 põhimõtetest. Eesti majandus on vaja käima tõmmata ning selleks ei piisa enam peenhäälestusest,» lisas Tsahkna.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles