ERR.ee: loomakaitsjad peavad seadusemuudatusi kosmeetiliseks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Loomakaitse Seltsi esindajale Heiki Valnerile teeb muret see, et suurenenud on koolilastega seotud juhtumisi
Eesti Loomakaitse Seltsi esindajale Heiki Valnerile teeb muret see, et suurenenud on koolilastega seotud juhtumisi Foto: Peeter Langovits.

Eesti Loomakaitse Seltsi hinnangul on riigikogus sellel nädalal arutlusele tuleva loomakaitse seaduse muudatused kosmeetilised ning loomakaitse probleeme ei lahenda.

Roheliste riigikogu fraktsioonil on kavas anda parlamendi menetlusse eelnõu, milles kajastuvad ka loomakaitsjate ettepanekud, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Viimasel ajal on loomade väärkohtlemist vähem, kuid olukorda heaks nimetada ei ole võimalik.

«Muret teeb see, et suurenenud on koolilastega seotud juhtumisi, mis nad on teinud loomadega,» rääkis loomakaitse seltsi hädajuhtumite projektijuht Heiki Valner. «Kusjuures - ei hakka siin üksipulgi rääkima -, aga põlema pandud kassipojad või kassidele silma torgatud pliiatsid - see on päris õõvastav.»

Riigikogus sellel nädalal esimesele lugemisele jõudvad loomakaitse seaduse muudatused viivad meie loomakaitse seaduse kooskõlla Euroopa Nõukogu põllumajandusloomade kaitse konventsiooniga.

Riigikohu maaelukomisjoni aseesimehe Aleksei Lotmani (Erakond Eestimaa Rohelised) sõnul saab selle seadusemuudatuse järgi loomade heaolu senisest natuke paremini kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles