Rahanõudjad pagesid mängupüstoli hirmus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Pühapäeva õhtul nõudsid kaks mustlase välimusega meest Virumaal Kadrina vallas Udriku külas 50-aastaselt Reinult 5000 krooni, kuid mängupüstol, mille mees köögikapi sahtlist haaras, sundis kutsumata külalised põgenema.

Udriku külas elav Rein rääkis, et kutsumata külalisi, kes sõitsid kohale kahe autoga, oli olnud neli, kirjutab Virumaa Teataja. Kaks meest tulid Reinu korteri ukse taha.

Mehe sõnul päästis olukorra kaukaasia lambakoer, kes oli köögis lahti ja valmistus külalisi ründama ning kaks koera kartnud meest jäid koridori. Tulijad nõudsid mehelt raha.

Reinul õnnestus üks meestest trepist alla lükata, kööki joosta ja kapisahtlist mängupüstoli haarata. «See püstol on nagu originaal, ainult plastmassist,» selgitas ta.

Nähes enda poole suunatud püstolitoru, võttis teinegi külaline ruttu jalad selga ja põgenes. Reinu ütlust mööda sõitsid autod Salda küla suunas. Mehed rääkisid vene ja läti segakeelt.

Korteriperemees helistas pärast intsidenti politseisse.

Rakvere politseiosakonna pressiesindaja Mari Riina Risti sõnul rahaküsijaid tabada ei õnnestunud.

Politsei andmetel on viimasel ajal hakanud Lääne-Virumaal jälle tegutsema mustlase välimusega inimesed, kes müüvad odava hinnaga väidetavalt kuldesemeid, et bensiini osta.

Mari Riina Risti sõnul registreeris politsei eelmise nädala jooksul neli juhtumit, kus tõmmu välimusega mehed tülitasid inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles