Näljastreiki pidavad illegaalid viidi Kreekas haiglasse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näljastreik pole Euroopasse saabuvate illegaalide jaoks tundmatu. Pildil peab näljastreiki Põhja-Aafrikast Kreekasse saabunud immigrant.
Näljastreik pole Euroopasse saabuvate illegaalide jaoks tundmatu. Pildil peab näljastreiki Põhja-Aafrikast Kreekasse saabunud immigrant. Foto: SCANPIX

Kreeka kinnipidamisasutustes alustasid sajad ebaseaduslikult riiki saabunud immigrandid jaanuaris näljastreiki. Kolm nälgivat illegaali tuli viia haiglaravile.

Üks pealinnas Ateenas kolmandat nädalat näljastreiki pidanud sisserändaja viidi haiglasse südameprobleemide tõttu. Thessalonikis viidi ravile aga kaks korduvalt minestanud Maroko päritolu isikut, vahendas uudisteagentuur AFP.

25. jaanuaril alustas Kreekas näljastreiki 287 peamiselt Põhja-Aafrika päritolu ebaseaduslikku sisserännanut, kes nõuavad elamisluba ning on lubanud nälgimist jätkata kuni nende nõudmised täidetakse. Kreeka valitsus on aga kinnitanud, et nemad asüülitaotlejate nõudmistele järele ei anna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles