Aadressi puudumine toob palju suurema liiklustrahvi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kiiruskaamerad Pärnu maanteel.
Pildil on kiiruskaamerad Pärnu maanteel. Foto: Liis Treimann

Politsei poolt eelmisel aastal edastatud kiiruseületamise trahviteadetest 3000 tuli tagasi, sest trahvi saajat ei õnnestunud rahvastikuregistrisse kantud aadressilt leida.

Politsei annab sellisel juhul andmed edasi kohtutäiturile, kes inimese üles otsib, kuid siis tuleb trahvisaajal tasuda ka kohtutäituri töö eest, mis võib lõplikku summat kordades kasvatada, vahendab ERR Uudised.

«Aktuaalse kaamera» valduses on mullu suvel autoomanikule saadetud trahviteade, mille ta sai kätte pool aastat hiljem kohtutäiturilt, kusjuures koos täitekuludega oli summa kasvanud kolmekordseks, sest autoomaniku rahvastikuregistris oleval aadressil Laulasmaal puudus postkast.

Vastavalt seadusele avaldab politsei nüüd trahviteate kahel korral ametlikes teadaannetes, mida paraku eriti palju ei loeta, siis edastatakse asee aga kohtutäiturile sundtäitmiseks ja täituri kulud peab kandma trahvisaaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles