Šokolaadileib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šokolaadileib
Šokolaadileib Foto: Jaan Heinmaa

7 dl jahu
1/3–½ dl kakaopulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
2,5 dl kuni 30 kraadini soojendatud piima
1 lahtiklopitud muna
1 sl sulatatud võid
4 sl vedelat mett
½ tl soola
1 tl kuivpärmi
 

Sõelu kaussi jahu, kakao ja kaneel. Lisa kuivpärm. Vala jahule piim, või, muna ja vedel mesi ning sool. Sõtku, kuni tainas hakkab käte küljest lahti lööma. Lase tunnike räti all soojas kohas kerkida. Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga. Kui tainas kerkinud, sõtku see alla ning vormi käte vahel pätsiks (võid leiva küpsetada ka võiga määritud keeksivormis). Küpseta esimesed 10 minutit 220 kraadi juures, seejärel vähenda temperatuuri 180 kraadini ning küpseta veel 40 minutit. Kui päts alt kumiseb, on leib valmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles