Suitsuanduri olemasolu kontrollitakse ka vihje alusel

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur
Suitsuandur Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Kui on alust arvata, et naabritel puudub kodus suitsuandur või nende elukombed võivad põhjustada teiste inimeste elu või vara hävimist, tuleks sellest päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu sõnul päästjatele teada anda.

Ta soovitas sellisel juhul helistada päästeala infotelefonile numbril 1524, kust saab ööpäevaringselt teavet ka päästeameti inspektorite numbrite ja vastuvõtuaegade ning ohutuse kohta, rääkis Tammsalu Vikerraadio hommikuintervjuus, vahendas ERR Uudised.

Tema kinnitusel kontrollib päästeamet suitsuanduri olemasolu ka nendes piirkondades, kus tulekahju tekkimine on ameti hinnangul tõenäolisem ja ka n-ö mahajäetud majades, kuigi tema tegelikult on igal hoonel omanik olemas.

Külmemaks läinud ilmadega on kaasnenud tulesurmade arvu tõus. Tammsalu sõnul on selle peamised põhjused endiselt samad – ei ole veendutud, kas küttekolded on korras ning neid köetakse liigselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles