Eesti koolijuhte hakatakse peagi sooteadlikkuse asjus koolitama (16)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitund. Illustratiivne foto.
Koolitund. Illustratiivne foto. Foto: Sille Annuk

Uuringud näitavad, et Eestis saavad tüdrukud ja poisid juba lasteaiast alates erineval viisil ja määral tähelepanu ning neid suunatakse soo alusel erinevate tegevuste juurde. Poliitikauuringute keskus Praxis ja Tartu Ülikooli haridusteaduste instituut hakkavad järgmisest nädalast õpetama Eesti koolijuhte, kuidas muuta meie koolide juhtimine sooteadlikumaks, kirjutas ERR.

«Mida meie peame silmas sooteadlikkuse all on, et me oleksime teadlikud esiteks sellest, mis olukorras on ühiskonnas mehed ja naised,» selgitas Praxise sooteadliku koolijuhtimise koolituse eestvedaja Helen Biin saatele «Aktuaalne kaamera. Nädal».

Biin ütles, et sooteadlikkus tähendab nii soostereotüüpide kui ka sugude vaheliste erinevuste teadvustamist. Teadvustamist näiteks selleks, et soostereotüüpide kaudu ei võetaks poistelt ära julgust õppida näiteks juuksuriks ja tüdrukutelt julgust saada ehitusinseneriks.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles