Pildid ja video: Valgas leiti autost suur kogus hašišit, millest oleks narkojoobe saanud 800 000 inimest (1)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur kogus hašišit.
Suur kogus hašišit. Foto: MTA

Oktoobri alguses pidasid maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad Valgas kinni auto, millest leiti 77 kilo hašišit. 

MTA narkotalituse ametnikud pidasid 7. oktoobri öösel kinni Lätist Eestisse saabunud sõiduauto, mille kontrollimisel leiti sõidukisse spetsiaalselt ehitatud peidikust kokku 80 pakki narkootilise ainega.

Pakendites olnud 77 kilogrammist hašišist piisaks narkojoobe tekitamiseks pea 800 000 inimesele. Peidikust leitud narkootilise aine koguväärtus on ligi 1,2 miljonit eurot, teatas MTA pressiesindaja.

Narkootikumide veos kahtlustatavatena peeti kinni Eestist pärit 1989. aastal sündinud mees ja 1988. aastal sündinud naine.

Suur kogus hašišit leiti peidikust.
Suur kogus hašišit leiti peidikust. Foto: MTA

«Viimasel ajal puutume kahjuks aina enam kokku Ida-Virumaalt pärit kulleritega, kes on enamasti noored inimesed ja olnud nõus väikese raha eest seadust rikkuma ning keelatud aineid ühest kohast teise transportima,» selgitas maksu- ja tolliameti uurimisosakonna narkokuritegude talituse juhataja Raul Koppelmaa.

«Narkootikumide transportimisega kaasneb pikk vanglakaristus ning mõnesaja või tuhande eurone teenistus ei ole kindlasti seda väärt, et vabadusekaotusega riskida,» lisas ta.

Riigiprokuratuuri prokurör Raigo Aas ütles, et prokuratuur esitas kahtlustatavate suhtes vahistamistaotluse, mille kohus ka rahuldas ning kahtlustatavad võeti vahi alla. «Erinevate kriminaalmenetluste käigus kogutud teave osundab selgelt, et Eestis tarvitatakse hašišit väga vähe. Eeskätt oleme tunnistajaks, et Eestit kasutatakse hašišiveol Lõuna-Euroopast Venemaale transiitriigina. Nimetatule osundavad ka selle kriminaalasja raames seni kogutud tõendid,» selgitas ta.

Narkootilise aine hašiši näol on tegemist kanepi töötlemisproduktiga, mida toodetakse Lõuna-Euroopas või Põhja-Aafrikas, misjärel transporditakse seda muuhulgas ka läbi Baltikumi Venemaale. Ühest grammist hašišist piisab narkojoobe tekitamiseks kümnele inimesele. Keskmiselt müüakse üht grammi hašišit 15 euro eest.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi maksu- ja tolliamet ning juhib riigiprokuratuur.

Suur kogus hašišit Valgas.
Suur kogus hašišit Valgas. Foto: MTA
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles