Kaaslase vigaseks sõitnud ATV juht pääses vanglast

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev ATV pole õnnetusega seotud.
Pildil olev ATV pole õnnetusega seotud. Foto: Mihkel Maripuu

Tänavu kevadel Läänemaal Kullamaa külas ATVga purjuspäi vastu puud põrutanud ja seeläbi kaasreisijale eluohtlikke vigastusi põhjustanud 24-aastane Enn sai kohtus karistuseks tingimisi vangistuse.

Pärnu maakohus mõistis noormehe süüdi liiklusnõuete rikkumises, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud raske tervisekahjustus ning määras talle karistuseks kaks aastat vangistust, millest arvatakse maha eelvangistuses viibitud üks päev. 

Karistust ei pöörata aga täitmisele, kui mees ei pane kahe ja poole aasta jooksul toime uut kuritegu. 

Ühtlasi peab ta tasuma riigi tuludesse menetluskulud 894 eurot ositi 12 kuu jooksul. 

Süüdistuse järgi kaldus ATV-d juhtinud Enn 23. aprilli öösel kella 3.24 ajal Läänemaal Taebla-Kullamaa tee 27,2 kilomeetril sõiduteelt välja teepeenrale, kus paiskus vastu puud.

Avarii tagajärjel kukkus 19-aastane kaassõitja sõidukilt maha ja sai eluohtlikke vigastusi pea piirkonda (peaajupõrutus, näokoljuluude murrud). 

30. augustil esitas kannatanu Ennu vastu tsiviilhagi, millega nõudis 154 eurot varalise kahju hüvitamiseks, ent nädal hiljem loobus ta haginõudest.

ATV-d juhtinud Ennul puudus vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigus ja tal tuvastati joove. Kohtus ütles ta, et nõustub karistusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles