Sõidugraafikutesse uusi parvlaevu selle aasta lõpuni pandud ei ole

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Leiger.
Parvlaev Leiger. Foto: Tairo Lutter

Eelmisel reedel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri Ahti Kuninga allkirjaga kinnitatud sõidugraafikutes uusi parvlaevu Rohuküla-Heltermaa ja Virtsu-Kuivastu liinile märgitud ei ole.

Rohuküla-Heltermaa liini teenindavad 1. oktoobrist kuni 31. detsembrini parvlaevad Regula ja St. Ola ning Kuivastu-Virtsu liini samas ajavahemikus parvlaevad Hiiumaa ja Ionas.

TS Laevade turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro selgitas, et graafikud ei ole koostatud laevade järgi. «Graafikud on tehtud ajapõhiselt ja kui tuleb uus laev, siis ta võtab üle need ajad, mida vana laev näiteks detsembris sõidab. Nii kui uued laevad tulevad ja on valmis liinile minema, nii nad kohe ka liinile suunatakse,» rääkis ta.

Praegu teadaoleva info järgi peaksid esimesed uued parvlaevad Eestisse jõudma detsembris.

Türgi laevatehases Sefine käivad viimased toimingud parvlaeva Leiger vastuvõtmiseks ja Poola laevatehases Remontowa ettevalmistused parvlaeva Tõll merekatsetusteks.

Marinetraffic.com näitab, et parvlaev Leiger seisab veel Türgi laevatehases ja pole Eesti poole liikuma hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles