Kohus mõistis kaaslase surnuks sõitnud roolijoodiku vangi

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Viru maakohus mõistis vangi 25-aastase Andrei Fedulini, kes 2008. aasta 20. septembril istus purjuspäi rooli ning põhjustas liiklusõnnetuse, mille tagajärjel suri Fedulini juhitud autos olnud kaasreisija.

Kohus mõistis Fedulini süüdi inimese surma põhjustamises ettevaatamatusest ning mees võttis süü omaks, teatas Viru maakohtu pressiesindaja. Prokurör nõudis karistuseks 2 aastat vangistust, mida lühimenetluse kohaldamise tõttu vähendati kolmandiku võrra. Lõplikuks karistuseks mõisteti Fedulinile 1 aasta ja 4 kuud vangistust. Temalt võeti ka mootorsõiduki juhtimisõigus 3 aastaks.

Fedulinilt on mõistetud välja tsiviilhagi summas 2275,25 eurot, sundraha ja menetluskulud kogusummas 1168,63 eurot.

Süüdistuse kohaselt juhtis alkoholijoobes Fedulin 20. septembril 2008 kella 2.30 paiku Ida-Virumaal, Voka alevikus sõiduautot ja ei arvestanud sõiduki kiiruse valikul ilmastikutingimusi ega oma sõidukogemusi. Ta ei vähendanud kiirust ega peatunud vajaduse korral ja ei tulnud toime sõiduki juhtimisega. Fedulin sõitis pärisuunavööndist teelt välja vastu puud, mille tagajärjel sõiduautos kõrvalistmel viibinud noormees suri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles