Välisministeerium vabastas alluvad rahata jätnud aukonsuli ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa riikide lipud välisministeeriumi ees.
Euroopa riikide lipud välisministeeriumi ees. Foto: Peeter Langovits.

Välisministeerium vabastas ametist Eesti aukonsuli Austraalias Tasmaania osariigis Neil Ruuti, kes pole täitnud kohtuotsust maksta oma firma töötajatele üle saja tuhande Austraalia dollari.

«Tegemist on väga kahetsusväärse olukorraga, millest oleme teadlikud. Neil Ruut ei ole enam Eesti aukonsul, välisministeerium on ta aukonsuli ametikohustustest vabastanud,» ütles ministeeriumi pressiesindaja kolmapäeval BNSile.

Eesti aukonsulit Neil Ruuti ähvardab kohtuotsuse täitmata jätmise tõttu varade sundvõõrandamine, kirjutab kohalik leht The Mercury.

Ajaleht kirjutab, et ametivõimud valmistuvad sundvõõrandama Ruuti ja tema abikaasa Cindy Ruuti eluaset ja neile kuuluvaid sõidukeid. Põhjuseks on seik, et paar ei ole kohtuotsusest hoolimata tähtajaks oma firma töötajatele ära maksnud neil saamata olevat töötasu.

Eelmisel aastal otsustas kohus, et Neil ja Cindy Ruut jätsid neile kuulunud turvafirma Security Protection Services Pty Ltd töötajatele maksmata 176 000 Austraalia dollarit. Eelmise aasta juuni seisuga oli Ruutidel maksmata 134 000 Austraalia dollarit ning neile anti selle summa tasumiseks aega 60 päeva. Kuna raha on tänaseni maksmata, ähvardab Ruute sundvõõrandamine.

Föderaalkohtunik Frank Turner sõnas, et kohus võib otsuse Ruutide varade arestimise ja müüki panemise kohta teha 1. märtsil.

Kohaliku tööinspektsiooni andmetel jätsid Ruutid firma töötajatele maksmata lisatasud vahetustega tööaja ning samuti pühade ajal ja puhkepäevadel töötatud aja eest. Ajaleht märgib, et samal ajal hakkas firma liisima kahte luksussõidukit.

Töötajate õiguste kaitsega tegeleva ombudsman aitab Ruutide firma töötajatel valmistada ette kohtuasja saamata raha väljanõudmiseks.

Ajalehe katsed Ruutidega ühendust saada ei õnnestunud. Ajalehe töötajad kuulsid telefonist vaid salvestatud vastust, mis andis teda, et helistatud on Eesti aukonsulaadi numbrile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles