Jüri Luigest saab välisministeeriumi asekantsler

Katriin Tralla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Luik.
Jüri Luik. Foto: Peeter Langovits

Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse direktorist Jüri Luigest saab kevadel välisministeeriumi poliitika asekantsler.

«Ma olen Jüri Luike välisministeeriumi kutsunud ja nüüd on teinud talle ka formaalse pakkumise atesteerimiskomisjon,» kinnitas ERR-ile välisminister Jürgen Ligi, kes on väga rahul, et nad saavad tema teadmisi välispoliitika kujundamisel kasutada.

Luik siirdub välisministeeriumi tuleva aasta mais ehk pärast iga-aastast Lennart Meri konverentsi, mis on Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse üks olulisimaid tegevusi.

Välisministeeriumi poliitika asekantsleri koht vabanes hiljuti seoses Kyllike Sillaste-Ellingu tööleasumisega presidendi välisnõunikuks. Luige tulekuni täidab poliitikaküsimuste asekantsleri kohuseid välisministeeriumi poliitikaosakonna peadirektor Paul Teesalu.

Jüri Luik, hariduselt ajakirjanik, on alates 2015. aasta augustist juhtinud Rahvusvahelist Kaitseuuringute Keskust, enne seda töötas ta kolm aastat Eesti suursaadikuna Venemaal.

Aastatel 2007-2012 oli ta Eesti esindaja NATOs ja enne seda Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides. 1999. aastal sai temast teistkordselt kaitseminister. Andres Tarandi valitsuses oli ta välisminister ning Mart Laari valitsuses oli ta esialgu portfellita minister ning hiljem kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles