Matsalu võib turismi edendamiseks 62 000 eurot saada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus arutab Matsalu rahvuspargis turismi edendamiseks raha eraldamist.
Valitsus arutab Matsalu rahvuspargis turismi edendamiseks raha eraldamist. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Valitsus arutab homme eelnõu, millega soovitakse eraldada 62 000 eurot (ligi 970 000 krooni) Matsalu rahvuspargis ja selle ümbruses turismi arendamiseks.

Matsalu piirkonna turismi edendamine toimuks Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastatava projekti «Parks & Benefits» raames. 2009. aastal alanud projekti eesmärgiks on tugevdada kohalikku koostöövõrgustikku, millesse kaasatakse kohalikud elanikud, majutus- ja toitlustusasutused, giidid, paadi- ja kanuumatkade korraldajad, külaseltsid ja kalurid.

Ühisüritustega soovitakse viia turismiettevõtjateni teave looduskaitsealal lubatud tegevustest ja võimalustest. Teisalt kogutakse infot võimalustest, mida saavad pakkuda elanikud ja ettevõtjad, et suurendada rahvuspargi populaarsust.

Projekti raames otsitakse koolide ja õpetajate kaasabil lahendusi, kuidas korraldada rahvuspargi külastusi puuetega lastele. Läänemere piirkonna loodusajakirjanikele korraldatakse Matsalu loodusväärtusi, kultuuri ja traditsioone tutvustav reis.

Lisaks viiakse läbi mitu külastajate uuringut ja antakse välja erinevaid publikatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles