Otseülekanne: visioonikonverents Pension 2050

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Koostöö Kogu korraldab täna visioonikonverentsi Pension 2050, millel tulevad arutlusele pensionidega seotud väljakutsed tulevikus, Postimees teeb üritusest otseülekande.

Tallinna ülikoolis Euroopa konverentsisaalis toimuva konverentsi eesmärk on jätkata avalikku arutelu pensionisüsteemi jätkusuutlikkuse tagamise võimalike lahenduste üle.

Konverents kestab kella 10-17.

Päeva esimeses pooles tutvustatakse sotsiaalministeeriumi ja rahandusministeeriumi nägemust vanaduspensioni jätkusuutlikkusest ning rahvusvahelised eksperdid teevad ülevaate Suurbritannia ja Rootsi pensionireformide õppetundidest. Päeva teine pool keskendub isikliku vastutuse suurendamisele oma eakapõlve kujundamisel.

Konverents on mõeldud kõigile, kes soovivad saada uusi mõtteid ja arutleda tuleviku eakuse teemal. Üritus toimub eesti keeles, välisesinejate sõnavõttudel on sünkroontõlge.

Konverentsi ajakava

10.00  Avasõnad. President Kersti Kaljulaid.

10.20 Sotsiaalministeeriumi pensionipoliitika juht  Kristiina Selgis, «Mida teha, et riigipensionile saaks loota ka 50 aasta pärast?».

10.50 Rootsi pensioniameti ökonomist Ole Settergren, «Õppetunnid Rootsi pensionireformidest».

11.40 Social Market Foundationi teadusdirektor Nigel Keohane, «Valikud ja vabadus: kas pensionärid peaksid saama ise otsustada, kuidas kulutada oma pensioniraha?».

12.30 Lõunapaus.

13.30 Tallinna ülikooli nooremteadur Tiina Tambaum «Miks on nii, et «mina» olen normaalne, aga «nemad seal» vananevad?».

14.00 Tuleva üks asutajaid ja juhatuse liige Annika Uudelepp «Miks me Tuleva tegime ja kuidas see ühiskonda mõjutab?».

14.30 Rahatarkuse lektor Tartu ülikoolis, tarbijakäitumise lektor ja doktorant EBSis, MTÜ Rahatarkus kaasasutaja Leonore Riitsalu, «Teame, et peaks, aga ei kogu pensioniks raha. Miks?».

15.00 Karjäärinõustaja Tiina Saar-Veelmaa, «Kuidas tirriteerida Y- ja Z-generatsiooni?».

15.40 Vestlusring. Osalevad Annika Uudelepp, Ole Settergren ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna. Vestlusringi juhib programmijuht Liisi Uder, «Mida siis ikkagi teha, et tulevikus pensionipõlves hakkama saada?».

16.40 Suupisted ja arutelu vabas õhkkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles