Pasta Viareggio

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pasta Viareggio
Pasta Viareggio Foto: Jaan Heinmaa

Neljale kuni kuuele

Eriline ja ehedalt itaaliapärane sinihallitusjuustu ja pirni kooslus sobib ka pastaroaga.


60 g võid

4 pirni, kooritud, südamik eemaldatud, õhemateks sektoriteks või viiludeks lõigatud

1 tl värsket või 1,5 tl kuivatatud hakitud rosmariini

2,5 dl kanapuljongit

u 100 g Gorgonzola või muu sinihallitusjuustu tükikesi

2 dl kohvi- või vahukoort

400 g pappardellet, spagette või linguinit

¾ dl röstitud kreeka või pekaanipähkleid

Prae pirniviilud võis kenasti pruunikaks. Aseta kõrvale. Samal pannil ja või sees prae rosmariini minutike, lisa puljong, koor, Parmesan ning sinihallitusjuust. Keeda u 10 minutit, kuni kaste on nii paks, et katab lusikaselga ühtlase kihina. Keeda pasta pakendil oleva juhise järgi. Sega praepirnid kastmesse ning ühenda kaste siis omakorda pastaga. Serveeri kohe pähklipuistega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles