OMONi liikmed otsisid Baturinale kuuluvas Intekos dokumente

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva endine esipaar - Jelena Baturina ja Juri Lužkov.
Moskva endine esipaar - Jelena Baturina ja Juri Lužkov. Foto: SCANPIX

Moskva endise linnapea Juri Lužkovi abikaasale Jelena Baturinale kuuluva ehitusfirma Inteko büroos leidis aset läbiotsimine.

Siseministeeriumi juurde kuuluv uurimiskomitee teatas, et läbiotsimine on seotud Moskva Pangast 13 miljardi rubla kõrvaldamise uurimisega, vahendas Interfax.

Kohtuasi raha riisumisest Moskva linnavalitsuse kontrolli all olevast pangast algatati 2010. aasta lõpus. Kahtluste järgi on 12,7 miljardit rubla jäõudnud mitme vahetehingu kaudu Intekoni, mis tasus sellega Moskvas ostetud kruntide eest.

Jelena Baturina kommentaari järgi pole miilitsatöötajate tegevusel Intekoga ega ka Moskva Pangaga mingit seost. Tegemist oli hoopis «tellimustööga ja surve avaldamisega Intekole», lisas ta.

Inteko üks töötajatest rääkis Interfaxile, et kella 10 paiku sisenesid Nikitski põiktänavas asuvasse büroosse OMONi vormi kandvad relvastatud inimesed.

«Kõik Inteko töötajad koguti kokku ja suleti ühte ruumi. Meil ei lubata toimuvat filmida ei mobiiltelefonide ega videotehnika abil,» jutustas ta ja lisas, et kõik sisse- ja väljapääsud büroosse suleti.

Allika jutu järgi oli umbes viis inimest raamatupidamises, kus ilmselt korjati kokku dokumente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles