Ajateenistusse tuli 19 välismaal elavat noormeest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahipataljoni ajateenija lõunapausil.
Vahipataljoni ajateenija lõunapausil. Foto: Toomas Huik

Tänavu tuli kaitseväkke 19 alaliselt välismaal elavat noormeest, noorsõdurid on pärit nii Venemaalt kui Austriast.

Kutsealuste, kelle alaline elukoht on välismaal ja kes soovivad tulla ajateenistusse, arv on viimastel aastatel kasvanud, teatas kaitseressursside ameti pressiesindaja Ele Rõigas.

Selle aasta jaanuaris asus kaitseväe ajateenistusse kolm välismaal alaliselt elavat Eesti kodanikku, kellest kaks olid pärit Soomest ja üks Venemaa Pihkva oblastist.

Juuli alguses tuli ajateenistusse kaheksa noormeest. Kolm noorsõdurit tuli Soomest, kaks Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigist. Väeteenitusse tuldi ka Rootsist, Belgiast ja Venemaa Pihkva oblastist.

Eelmisel nädalal alustas oma ajateenistust Eesti kaitseväes kaheksa noorsõdurit, kes on pärit Soomest, Norrast ja Austriast.

Kui 2006. aastal elas kõigist kutsealustest alaliselt välismaal 2,7 protsenti, siis 2007. aastal oli vastav protsent kasvanud 5,5ni.

Samal teemal loe ka «Vene portaal: Eesti sõjaväes on teeninud viis Pihkva noort», «Välisministeerium uurib Eesti kodanike võimalikku kiusamist Pihkvas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles