Ligi kõneles Çavuşoğluga olukorrast Türgis

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Jürgen Ligi.
Välisminister Jürgen Ligi. Foto: Erik Prozes

Välisminister ja Euroopa Nõukogu ministrite komitee eesistuja Jürgen Ligi helistas täna Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlule, et kõnelda olukorrast Türgis, teatas välisministeerium.

«Väljendasin Türgi kolleegile muret hiljutiste sündmuste pärast ja rõhutasin, et Euroopa Nõukogu liikmena peab Türgi kinni pidama demokraatia, inimõiguste ja õigusriigi põhimõtetest ning endale võetud kohustustest,» sõnas Ligi.

Tema sõnul on Türgi ühiskonda tabanud šokk suvise riigipöördekatse pärast mõistetav, kuid oluline on tagada riigis info-, kogunemis- ja väljendusvabadus ning toimiv poliitiline mitmekesisus. Minister tõstatas ka küsimuse seoses parlamendiliikmete vahistamisega.

Välisminister Çavuşoğlu kinnitas Eesti kolleegile, et Türgi võimud täidavad Euroopa Nõukogu ees võetud kohustusi ja peavad kinni demokraatia aluspõhimõtteist. «Seejuures mõistab Eesti tingimusteta hukka pommiplahvatuse Diyarbakiris ja terrorismi, millega Türgi võimudel on tulnud võidelda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles