Kremli-meelne ajakirjanik läks Eesti vastu Euroopa inimõiguste kohtusse (2)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremlimeelne ajakirjanik Giulietto Chiesa.
Kremlimeelne ajakirjanik Giulietto Chiesa. Foto: Stanislav Moshkov / Scanpix

Tänavu kevadel lõplikult sissesõidukeelu asjas kohtuvaidluse Eesti riigiga kaotanud Itaalia Kremli-meelne ajakirjanik Giulietto Chiesa läks Eesti vastu Euroopa inimõiguste kohtusse, kirjutab ERR Uudised.

ERRi venekeelsele uudisteportaalile kinnitas kaebuse ettevalmistamist Chiesat Eestis toimunud kohtuvaidlustes esindanud inimõiguste teabekeskuse jurist Jelena Karžetskaja, kelle sõnul andis kaebuse Euroopa inimõiguste kohtusse sisse Chieasa advokaat Itaalias.

Tänavu aprillis kaotas Chiesa lõplikult vaidluse Eesti riigiga, kuna riigikohus tema kassatsioonkaebust arutusele ei võtnud, mistõttu jäid jõusse Tallinna ringkonnakohtus ja Tallinna halduskohtus tema kahjuks langetatud otsused.

Chiesa polnud rahul siseministeeriumi poolt 2014. aasta 12. detsembril tehtud korraldusega, millega tal keelati Eestisse sisenemine ajavahemikul samas aasta 13. detsember kuni 2015. aasta 13. jaanuar. Chiesa saabus Eestisse 2014. aasta 15. detsembril meediaklubi Impressum kutsel, kuid samal õhtul pidas politsei ta kinni ning järgmisel päeval kohustati ta riigist lahkuma ja ta lendas Moskvasse.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles