Vigastatud kaitseväelaste teenistuses jätkamine lihtsustub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsejõudude paraad.
Kaitsejõudude paraad. Foto: Liis Treimann

Valitsus otsustas tänasel istungil muuta määrust, millega tehakse lihtsamaks teenistuskohustuste täitmise tõttu vigastada saanud kaitseväelaste naasmine teenistusse pärast ravi lõppemist.

Määruse muudatuse kohaselt ei kohandata vigastada saanud või haigestunud kaitseväelastele tavapäraseid kaitseväeteenistuskõlblikkuse hindamise kriteeriume. Selle asemel leitakse igal konkreetsel juhtumil kaitseväelasele sobiv ametikoht, ja seda arvestades arstliku läbivaatuse tulemusi, teenistuse eripära, ametijuhendit ning töökeskkonna riskianalüüsi.

«Nüüdsest võivad kõik kaitseväelased kindlad olla, et pärast vigastada saamist või haigestumist ning sellele järgnevat ravi saavad nad probleemideta jätkata teenistust kaitseväes,» sõnas kaitseminister Jaak Aaviksoo.

Tema sõnul on kaitseväe jaoks väga oluline kõikide kaitseväelaste kogemus ja pühendumus. «Samas on väga oluline ka kaitseväelaste kindlustunne, et kaitsevägi hoolitseb nende eest.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles