Libedus peab teedelt kaduma kaks korda kiiremini (4)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe veoauto kokkupõrge Tallinna ringteel Lagedi kandis.
Kahe veoauto kokkupõrge Tallinna ringteel Lagedi kandis. Foto: Martin Ilustrumm

Maanteeamet, kes teehoolduse tõttu aasta algul kõvasti kriitikanooli sai, on nüüdseks libedustõrje nõuded suurematel maanteedel kaks korda karmimaks muutnud, mis tähendab ühtlasi ka seda, et teehooldus muutub algaval talvel 1,2 miljoni euro võrra kallimaks.

Karmimad nõuded puudutavad Tallinna-Tartu-Võru, Tallinna-Narva, Tallinna-Pärnu-Ikla ning Jõhvi-Tartu-Valga maanteed. Samuti ka Tallinna ringteed ja Tallinna-Paldiski lõiku.

Kui varem pidid teehooldajad nendelt maanteedelt libeduse tõrjuma päeval nelja ja öösel kaheksa tunniga, siis nüüd tuleb seda teha vastavalt kahe ja nelja tunniga. Seda juhul, kui libedust ei ole õnnestunud ennetada.

«See on päris suur ja kallis muudatus,» kinnitas Tarmo Mõttus, maanteeameti peadirektori asetäitja hoolde alal. Maksma läheb muudatus hinnanguliselt 1,2 miljonit eurot, kokku on talvise teehoolduse eelarve 17 miljonit eurot.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles