Keskerakond hakkab uut valitsust moodustama (28)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeva hommikul kogunesid Reformierakonna fraktsioon ja valitsuse liikmed, et arutada kujunenud poliitilist olukorda. Pärastlõunal andsid opositsioonierakonnad riigikogus üle avalduse peaminister Taavi Rõivase umbusaldamiseks.
Esmaspäeva hommikul kogunesid Reformierakonna fraktsioon ja valitsuse liikmed, et arutada kujunenud poliitilist olukorda. Pärastlõunal andsid opositsioonierakonnad riigikogus üle avalduse peaminister Taavi Rõivase umbusaldamiseks. Foto: Sander Ilvest

Keskerakond on järgmise valitsuse üks moodustajatest – seda võib praegu juba kindlalt väita. Kas võidujooksu uue valitsuse moodustamisele võidavad Reformierakond või IRL ja sotsiaaldemokraadid üheskoos, selgub juba lähipäevadel.

Eileõhtustest IRLi ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ettepanekutest Taavi Rõivasele tagasi astuda võis jääda mulje, et neil on uus koalitsioon juba Keskerakonnaga moodustatud. Tegelikkuses on asjad veidi segasemad. Miks?

Sest Taavi Rõivase teise valitsuse lagunemine oli mõlemale koalitsiooni väiksemale partnerile selge juba eile hommikuks, õigemini lausa pühapäeva õhtuks. Mõlema erakonna liikmete sõnul oli Reformierakond alustanud läbirääkimisi uue valitsuse moodustamiseks juba pühapäeval.

Väidetavalt käidi pühapäeval Keskerakonna verivärskele juhtkonnale juba lauale plaan, kus üks osapool saaks kaheksa ministrikohta ning teine seitse, riigikogu komisjonide juhi kohad läheksid pooleks – kõik ülejäänu oleks läbiräägitav. Versioonile lisas tõsidust see, et diili pakkujateks olid vähemalt üks minister ja paar riigikogu komisjoni esimeest.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles