Eesti sai uue olümpiavõitja mälumängus

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Habal
Igor Habal Foto: Kanal 2

Möödunud nädalavahetusel Ateenas peetud esimeselt mälumängu olümpialt tõid eestlased koju kamalutäie medaleid, nende seas ühe kuldse – spordimälumängus jäi teistele ületamatuks Igor Habal.

«Viis medalit on suurepärane saavutus ja see näitab, et Eesti, olgugi kõige väiksema elanikkonnaga riik võistlustel osalenute seast, on maailma mälumängus üks tippriikidest,» teatas Eesti Mälumänguliidu president Indrek Salis. «Seda tõestab ka see, et kõigis peamistes mänguliikides olid eestlased esikümnes esindatud,» lisas ta.

Tänavu esmakordselt peetud mälumängu olümpial osales 200 kilbarit 21 maailma riigist, Eesti oli esindatud seitsme mälumänguriga. Lisaks tavapärastele mänguliikidele (üksik-, paaris- ja võistkonnamäng) lisandusid olümpial mitu uut ala, näiteks temaatilised mälumängud.

Kõige kirkamad medalid läksid traditsiooniliselt Inglismaale: üksikmälumängus võidutses Olav Bjortomt, paarismängus Kevin Ashman koos Patrick Gibsoniga ning Inglismaa tuli ka võitjaks ka koondiste mõõduvõtus. Eesti koondis, kes mullu võitis pronksmedali, pidi seekord leppima 9. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles