Kes riigikogust uue valitsusliidu korral lahkuksid? (2)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Toomast.
Vilja Toomast. Foto: Tairo Lutter

Kui praegune stsenaarium käiku läheb ja valitsuskoalitsiooni moodustavad Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) ja Keskerakond, siis peab riigikogu Reformierakonna fraktsioonist lahkuma seitse liiget.

Uue valitsusliidu korral astuksid ametist tagasi peaminister Taavi Rõivas, haridus- ja teadusminister Maris Lauri, välisminister Jürgen Ligi, maaeluminister Urmas Kruuse, majandus- ja taristuminister Kristen Michal, siseminister Hanno Pevkur ning riigihalduse minister Arto Aas, kellest saaksid riigikogu liikmed.

Riigikogu Reformierakonna asendusliikmetena lahkuksid parlamendist Vilja Savisaar-Toomast, Imre Sooäär, Andre Sepp, Kristjan Kõljalg, Mati Raidma, Rait Maruste ja Peep Aru.

Homme hommikul kell 9 koguneb Reformierakonna juhatus tekkinud olukorda arutama.

Reformierakonna koalitsioonipartnerid IRL ja SDE tegid täna õhtul peaminister Taavi Rõivasele ettepaneku ametist tagasi astuda ja teatasid, et alustasid konsultatsioone uue valitsuse moodustamiseks Keskerakonnaga. Ühtlasi andis opositsioon täna riigikogus üle umbusaldusavalduse peaministrile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles