Kohtuekspertiisi instituuti külastasid FBI eksperdid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI
FBI Foto: AFP / Scanpix

Eesti kohtuekspertiisi Instituuti külastasid USA föderaalse juurdlusbüroo ehk FBI teaduse ja tehnoloogia üksuse spetsialistid, et hinnata meie arvutikuritegevust uuriva labori taset.

Labor püüab tulevikus saada samasuguse kvaliteedisertifikaadi, mis on ameerika vastavatel laboritel ning kui see õnnestub, on Eesti kohtuekspertiisi instituudi küberlabor esimene omataoline Euroopas, vahendab ERR Uudised.

Instituudi küberlabori loomisel võeti aastaid tagasi eeskuju ameeriklastelt, kes nüüd tulid kohale, et tulemust vaadata. Nad leidsid, et oleme kvaliteedisertifikaadi saamisele väga lähedal, kuna tehnoloogiline võimekus on juba praegu muljetavaldav.

Kui akrediteering on käes, saavad riigid kasutada üksteise tõendusmaterjale, mis tähendab, et USA ja Eesti saaksid juurdluste käigus üksteist vajaliku infoga aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles