Bussireisijad ei kinnita turvavööd ka politsei tulles

Katriin Tralla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna üle Eesti liinibussides turvavarustuse kasutamist kontrollinud politseinikele avanes nukker pilt, kuna paljud reisijad ei kinnitanud turvavööd ka korrakaitsjate pilgu all.

«Kahjuks ei tea paljud reisijad, et bussis, kus turvavöö olemas, tuleb see ka kinnitada,» selgitas politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo. Ta lisas, et paljud reisijad ei kinnita teadlikult bussi turvavööd, sest nad ei taju ohte. 

«Mitmed reisijad kinnitasid turvavöö alles korrakaitsjaid märgates ning 116 inimest jätsid ka siis turvavarustuse kasutamata,» tõdes politseikapten reidi tulemusi kommenteerides.

Tänavu on juhtunud bussidega mitmeid raskeid liiklusõnnetusi, milles on paljud inimesed viga saanud. Viimasel kolmel korral, kui liiklusõnnetus nõudis inimelu, on juhil olnud turvavöö kinnitamata. Loigo paneb kõikidele bussiga sõitjate südametele, et nad kindlasti turvavarustust kasutaksid. «Turvavarustus ei saa päästa elu, kui ta jäetakse kinnitamata.

«Korrakaitsjad kedagi ei karistanud, kuid juhtisid tähelepanu turvavöö olulisusele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles