Yana Toom soovinuks käed lüüa Reformierakonnaga (4)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna juhatuse liige Yana Toom ütles, et tema eelistanuks valitsusliitu Reformierakonnaga, kuid erakonnas oldi teist meelt. Täna varem Postimehega suhelnud keskerakondlased nii Edgar Savisaare kui Jüri Ratase leerist toonitasid, et praegu on nende eesmärk töötada selle nimel, et Reformierakond opositsiooni jääks.

Toom rääkis ERRi uudisteportaalile, et enne kongressi räägiti veel sellest, et Keskerakond ei välista koostööd ühegi poliitilise jõuga ja tema ise oli seda meelt, et koalitsiooni tasuks minna Reformierakonnaga, kuna peale pikka pausi on kergem ja arusaadavam läbi käia ühe ja ilmselt enam mitte väga jonnaka partneriga.

Pärast Keskerakonnas toimunud arutelu jäi peale aga teine variant, mis on Toomi sõnul ka arusaadav, sest Reformierakond on inimesed lihtsalt ära tüüdanud.

Samas tunnistas ta, et ka IRL-iga (lisaks sotsidele - toim.) on võimalik liitu teha. «See oleneb praegu suuresti Jüri (Keskerakonna esimees Jüri Ratas - toim) läbirääkimisvõimest, ja mõistagi sellest, millist alternatiivi näeb enda jaoks IRL,» märkis Toom.

Ta märkis, et majanduslikus mõttes Keskerakonnal IRL-iga lahkhelisid väga ei olegi, kuid tõenäoliselt saab komistuskiviks nn vene küsimus.

Loe lisaks:

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles