Prokuratuur ei avalda kapo endise töötaja kinnipidamise üksikasju (1)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei töötaja
Kaitsepolitsei töötaja Foto: SCANPIX

Riigiprokuratuur ei saa kommenteerida kaitsepolitsei endise töötaja suhtes algatatud menetlust, mille keskmes on väidetavalt riigisaladuse rikkumine.

Eesti Ekspress kirjutas täna, et oktoobris võttis kaitsepolitsei kinni oma kõrgelt hinnatud endise töötaja Jüri F-i (48), kellele heidetakse ajalehe andmeil ette salajase informatsiooni kaasavõtmist kapost.

Postimees uuris riigiprokuratuurilt, milles kapo endist töötajat kahtlustatakse ning millal ta kinni peeti ja vahi alla võeti. Prokuratuur jäi käimasolevat menetlust kommenteerides kidakeelseks.

«Prokuratuur saab kohtueelses menetluses kriminaalasja andmeid ainult sel juhul täpsustada või avaldada, kui see ei riku menetluse edasist käiku. Kriminaalmenetluse praeguses staadiumis ei ole võimalik kinnitada ega ümber lükata täna Eesti Ekspressis ilmunud artikli andmeid,» märkis riigiprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina.

«Oluline on lisada, et kõnealuse kohtueelse menetluse raames toimus kinnine istung – ka see on põhjus, miks pole prokuratuuril võimalik andmeid avaldada,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles