Land: Tallinnas on tudengil lihtsam tööd leida

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised tööturuameti seinal.
Tööpakkumised tööturuameti seinal. Foto: Peeter Langovits

Vastne Tallinna Ülikooli rektor keemiaprofessor Tiit Land ütles ETV saates «Kahekõne», et eri kõrgkoolid peavad samu õppekavu pakkuma kasvõi seetõttu, et tudengid erinevate asukohalinnade vahel valida saaksid.

«Tartus õpetatakse näiteks ajalugu, Tallinna Ülikoolis õpetatakse ka ajalugu, kas seda on vaja? Või kui Tehnikaülikoolis on geenitehnoloogia õppekava, siis kas seda on vaja ka Tartu ülikoolis?» küsis Land.

«Ma arvan, et on, sest me peame andma tudengitele valikuvõimaluse, kus nad õpivad. Jõuga ei ole ikkagi võimalik tudengit ühte kohta õppima saata, pikas perspektiivis me kaotame, sest tudeng läheb võib-olla ikkagi oma kodulinna midagi muud õppima,» rääkis rektor.

«Siin tekib juurde tudengite sotsiaalsete garantiide probleem – see on paratamatus, et nad töötavad, et ära elada. Ma kujutan ette, et Tallinn on suurem linn, kus on lihtsam tööd leida,» arvas Land.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles