Kohus mõistis pronksööl poode rüüstanud alaealise tingimisi vangi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronks-sündmustega kaasnenud usalduskriis on osutunud oodatust sügavamaks ja kestvamaks.
Pronks-sündmustega kaasnenud usalduskriis on osutunud oodatust sügavamaks ja kestvamaks. Foto: Raigo Pajula.

Harju Maakohus tunnistas täna 18-aastase tüdruku süüdi süüteo toimepanemises massilise korratuse ajal ja mõistis talle karistuseks 1 aasta vangistust tingimisi 1,5-aastase katseajaga.

Kohus määras tüdruku kriminaalhooldaja järelevalve alla ja kohustas teda mitte tarvitama katseaja kestel alkoholi ja narkootikume ning asuma tööle hiljemalt kuu aja jooksul pärast kohtuotsuse jõustumist, vahendas Harju maakohtu pressiesindaja.

Tüdrukut süüdistatakse selles, et ta osales 26. aprillil 2007 alates umbes kella 20.00 kuni 27. aprilli 2007 varahommikuni Tallinnas Kaarli puiestee 13 kinnistul asuva mälestussamba juurest alguse saanud massilistes korratustes, mis algasid politseiametnikele vastuhakkamisega ning päädisid Tallinna kesklinnas rüüstamise, purustamise ja süütamisega.

Tüdruk, olles osaleja massilistes korratustes ning liikudes mööda Tallinna kesklinna koos massiga, rüüstas Tallinnas Pärnu maantee 17 asuvat Eesti Optik kauplust, sisenedes kauplusesse ja võttes sealt kaasa prille ning osales ka Tallinnas Pärnu maantee 32 asuva alkoholipoe Spanish Corner (Poltina) rüüstamises, võttes teiselt massilistes korratustes osalejatelt vastu alkoholipoest pärineva šampusepudeli.

Samuti osales ta 28. aprillil 2008. aastal, mil Tallinna kesklinnas olid jätkuvalt massilised rahutused, alates umbes kella 20-21.00st Tallinnas Viru tänaval asuvate lillekioskite rüüstamises, võttes maast teiste massilises korratuses osalejate laialiloobitud lilli ning jagades neid teistele isikutele.

Ta peab maksma riigieelarve tuludesse ka menetluskulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles