Eesti mees kägistas Soomes surnuks oma eestlannast kallima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei.
Soome politsei. Foto: SCANPIX

Eesti mees kägistas nädala algul Soomes Pieksamäki linnas surnuks oma eestlannast kallima.

Yle kirjutas eile, et tapmises süüdistatakse 27-aastast meest. Kahtlustuse kohaselt kägistas mees oma 28-aastase elukaaslase surnuks nende ühises korteris esmaspäeval.

Mees teatas juhtunust ise politseile. Soome ringhäälingu teada võis sündmuste sellises käigus mängida rolli ka alkohol. Tapmise motiiv ei ole veel teada.

Politsei on asjaolude uurimiseks alustanud menetlust ja lähipäevadel võetakse mees tõenäoliselt ka vahi alla. Eilse seisuga viibis ta veel politseijaoskonnas.

Soomes taotletakse mehe vahistamist

Pieksamäki linna politseijaoskonna juhtivinspektor Harri Hauhia kinnitas Postimehele, et mõlemad – nii ohver kui ka kahtlustatav tapja – on Eesti kodanikud.

«Kriminaalmenetlust alustati mitte mõrva, vaid tapmist käsitleva paragrahvi alusel,» lausus Hauhia ja selgitas, et Soome õigussüsteemis on karistused nende tegude eest erinevad. Sama süsteem on ka Eestis. Soomes karistatakse tapmise eest nelja kuni kümne aasta pikkuse vangistusega.

Hauhia kinnitas, et kahtlustatav 27-aastane eesti mees viibib arestimajas. «Ma olen praegu teel, et taotleda kohtult tema vahistamist,» ütles ta.

Tapmises kahtlustatav eesti mees on Soomes elanud ligikaudu poolteist aastat. Naine kolis Soome umbes kaks nädalat tagasi. «Kahtlustatav on meile tunnistusi andnud ja ta selgitas tapmist nende isiklikus elus toimuvaga,» rääkis Hauhia.

Hauhia tõdes, et ta ei saa jagada infot selle kohta, kas mehel ja naisel oli ka lapsi. Küll aga kinnitas ta, et kolmandaid osapooli tapmises ei osalenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles