Padar: hoiuste garantii peab tõusma 50 000 euroni

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Euroopa riikide «soolotamine» finantsküsimustes peab lõppema ja mõistlik lahend oleks kõigis riikides tõsta garanteeritud hoiuse summa 50 000 euroni (782 330 Eesti krooni), ütles rahandusminister Ivari Padar.


Euroopa Liidu rahandusministrite tänasel kogunemisel (ECOFIN) kulus aeg maailma ja Euroopa finantsolukorra arutamisele, rääkis rahandusminister Padar Postimees.ee'le.

«Pole muud valikut kui koordineeritult tegutseda,» ütles Padar. Erinevad hoiuste garanteerimise määrad on pannud raha liikuma suurema garantiiga riikidesse ning Padari sõnul oleks mõistlik lahendus jõuda kõigis ELi riikides hoiuste garanteerimisel tasemele 50 000 eurot. «Selle sõnumiga tulen ka Eestis otsustajate ette,» sõnas Padar.

Mõned riigid on andnud hoiustele veelgi suuremaid garantiisid, nemad ei pea Padari sõnul oma lubadusi väiksemaks muutma.

Eesti on Padari sõnul heas seisus, sest siin tegutsevad Skandinaavia pangad on finantskriisis hästi vastu pidanud. Laenuturu taastamiseks peab Padari sõnul taastama usalduse pankade vahel. Täpsemaid näiteid ECOFINil arutatud meetmetest ta ei toonud.

Padar ütles, et rõõm oli märgata suurt koostöötahet Balti riikide ja Põhjamaade vahel.

Koordineeritud intresside alandamist Padari sõnul ECOFINil ei arutatud. Itaalia peaministri Silvio Berlusconi ideed luua Euroopas USA päästeplaani sarnane pankade päästmise fond ei arutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles