Suursaadik: Venemaa on valmis koostööks Eesti uue valitsusega (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Petrov
Aleksandr Petrov Foto: postimees.ru

Venemaa on valmis koostööks Eesti uue valitsusega, kui see moodustatakse, ütles Vene suursaadik Aleksandr Petrov neljapäeval toimunud pressikonverentsil, mis oli keskendunud tema esimese ametiaasta tulemustele.

«Valitsust ei ole veel moodustatud. Keegi ei tea, milline see saab olema,» ütles saadik. «Me oleme valmis tegema koostööd kõigil mõlemat poolt huvitavatel teemadel, kohe kui valitsus moodustatakse. Loodame, et see vastab ka teise poole kavatsustele.»

Vene suursaadik ei hakanud kommenteerima alanud läbirääkimisi uue valitsuse tegevuskava moodustamiseks, märkides, et tuleb vaadata uue valitsuse konkreetseid tegusid.

Suursaadik ütles, et selles, mis puudutab Vene sõjalennukeid, peaksid eksperdid istuma ühe laua taha ja võrdlema oma andmeid partnerite andmetega. Ta lisas, et Vene poole kutse arutada sõjalennukite teemat on jätkuvalt jõus.

Suursaadik ütles, et Venemaa loodab sanktsioonide lõpetamisele, ja märkis, et Eesti on nende tõttu kannatanud kõige rohkem.

Suursaadik kinnitas, et Venemaa loodab piirilepingute ratifitseerimist enne aasta lõppu.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles