Päästjate suurimaks mureks on vee võimalik külmumine

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava sõnul päästjate töö pakasega tavapärasest ei erine, kuigi kohati võib see olla raskendatud ja tuleb loota, et veevõtmisega probleeme ei teki.

Päästesõidukid kasutavad Raava kinnitusel kvaliteetset kütust ning seda muret pole, et autod ei käivituks. Probleeme võib tema sõnul tekkida vee hankimisega, kui veevõtukohtades peaks jäätumist esinema. «Veevõtukohti kontrollitakse aastaringselt regulaarselt, kuid sellistes ilmastikuoludes garantiisid pole ja kõike võib juhtuda,» nentis Raava. «Üritame kõikvõimalikke tõrkeid vältida niipalju kui võimalik.»

Päästjate töötingimused on tema sõnul pakasega kindlasti kehvemad, sest kustutustööde käigus saavad nad märjaks ning seega võib neil väga külm hakata. Raava kinnitusel on päästeautod siiski soojad ning igas komandos on olemas saun, kus inimesed saavad tervist turgutada.

Pakasest ja suurest kütmisest hoolimata on viimased päevad Raava sõnul päästjatele rahulikud olnud ning suuremaid tuleõnnetusi pole olnud. «On olnud mõned tahmapõlengud ja valehäired seoses veeauruga, kuid see on tavapärane,» märkis ta.

Raava usub, et aastatepikkuse teavitamistöö tulemusena on inimesed tuleohutusest juba üsna teadlikud ning oskavad ohte ennetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles