Maroko kanapada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maroko kanapada
Maroko kanapada Foto: Jaan Heinmaa

6 portsu

u 1,5–2 kilo kana, tükeldatud u 12 tükiks (võid kasutada ka vaid pooltiibu või -koibi)
2 tl oliiviõli
1 kooritud ja sektoriteks lõigatud suurem sibul
2–3 rammusat purustatud küüslauguküünt
1 tl paprikapulbrit (originaalretseptis kasutatakse suitsupaprika pulbrit)
1 tl jahvatatud vürtsköömneid (cumin)
soovi korral näpuotsatäis safranit või jahvatatud kollajuurt
1 purk ehk 420 g hakitud tomateid
2–3 viiludeks lõigatud porgandit
5 dl kanapuljongit
1 sidrun, pestud ja õhukesteks viiludeks lõigatud, seemned eemaldatud
u 2 dl rohelisi oliive
2 sl hakitud lehtpeterselli
(soovi korral sama palju hakitud koriandrit)
Serveerimiseks 300 g kuskussi, 1 tl võid.
 

Kuumuta suuremas paksupõhjalises potis õli ja prae selles kõik kanatükid kergelt pruuniks. Aseta kana köögipaberile nõrguma ja prae samas sibulasektoreid, kuni need on pehmed. Lisa pannile küüslauk, paprika, vürtsköömen ja safran. Prae veel minuti jagu ning vala juurde tomatid, porgandid ja 2 dl puljongit. Kraabi põhjast kogu kraam lahti ja lase segu keema. Aseta kanatükid patta ja hauta pada kergelt irvakil kaanega 45 minutit. Seejärel lisa sidruniviilud ja oliivid. Vajuta need kergelt kastmesse. Hauta veel 30 minutit, eemalda pott tulelt ja puista roale hakitud maitseroheline. Valmista kuskuss ülejäänud puljongiga, lisa 1 tl võid ja serveeri.

Võid roa valmistada ka ahjus temperatuuril 200 kraadi. Kalla potitäis suuremasse ahjuvormi, lao peale kanad ja kata kergelt fooliumiga.

Tähelepanu: kindlasti eemalda sidrunil seemned, kuna need võivad roale mõrkja meki anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles